Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гостя: Христина Глущенко
Ведуча: Ірина Суботовська



  Є  село на Житомирщині з цікавою назвою – Найдорф. У ньому всього лише одна вулиця, на якій 15 хат. І майже всі жителі цього села – віруючі. Про цікаву його історію, його назву, і про себе, розповідає наша світла гостя Христина Глущенко.

 

«Найбільша цінність нашого села - це велика церква, якій уже понад 118 років. Колись прибули до нас переселенці-німці. І сама назва «Найдорф» походить від німця першого, який приїхав, його звали Найн. А «дорф» - це по-німецьки «село». Так і пішла назва «Найдорф»…»

 

«… Найкраще місце – це церква, яка розміщена просто в полі, на горбочку, можна сказати. Село Найдорф має лише одну вулицю, де 15 хат і всі віруючі, крім двох сімей. Тому це благословенне місце, це благословенна атмосфера, яку не передати…»

 

«Намагаюся виділяти час [на служіння Богові]. Оскільки, якщо Бог не буде благословляти, тоді і робота, і навчання не потрібні будуть. Тому зібрання – це завжди головна мета, яка є»

 

«… Для мене великий приклад – моя сім’я насамперед, мої батьки. Це особлива підтримка, коли в будь-який момент можеш поставити питання і поговорити. Також наставником моїм була в недільній школі вчителька… Вона нам розказувала про великого всемогутнього Бога…  Я захоплююсь людьми, які дають мудрі поради, які яскравий приклад показують для молоді…»

 

«… Завжди хочеться розвиватися в чомусь, навчатися. Але те, що я маю зараз, це колись була тільки моя мрія. Коли я мріяла, молилася тихенько, іноді друзям своїм розказувала, які мені мало вірили, що я там щось буду робити, але, слава Богу, те, що я маю зараз – я бачу, що це відповідь на мої молитви, і це Боже благословення…»

 

«Коли ти читаєш Біблію, ти надихаєшся цим і ти спілкуєшся з Богом. І в тишині Бог відповідає. Думки в тебе зовсім інші, зовсім інші погляди на життя, на ситуації. Це треба пережити, це складно передати…»