Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Олесь Дмитренко, консультант із комунікацій, засновник UMOVA.online
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  У нас в гостях  - консультант із комунікацій, засновник UMOVA.online Олесь Дмитренко. З Олесем говоримо про те, коли пізнання світу через призму досвіду стає проблемою, у чому полягає позитивний момент епохи постмодернізму, моральні авторитети у підлітковому віці, важливість створення такого середовища, в якому дитина відчуває прийняття.

 «… По-перше, коли апостоли спілкувалися з людьми, то в давньогрецькій культурі ці філософи і різні мудреці, які прийшли їх послухати, були здивовані, з якою владою, з яким авторитетом вони говорять, тому що на вигляд вони були прості, …але  говорили так, що у науковців того часу закінчувалися всі аргументи. Тому не такі вони вже й прості були, ці апостоли…»

 «… Пізнання світу через призму досвіду: от, я пережив досвід і я можу робити якісь висновки. Тому цей метод – прекрасний, нічого поганого [в ньому] немає. Проблема там, де люди виводять це за абсолют…»

 

«… Тут є вже позитивний… момент епохи постмодернізму -  це так зване критичне мислення. Це, я би сказав так, позитивна реакція на оці всі процеси: популістські різні, такі якісь маніпулятивні. Критичне мислення – це ліки від негативних тенденцій епохи постмодернізму»

 

«… Підлітковий вік – це вже період сепарації, коли якраз, крім батьків, просто мусять бути інші авторитети. І це незалежно від цифрових технологій, це суто вікова річ: якщо це підліток – усе, роль батьків уже… дуже обмежена, бо з’являються нові авторитети…»

 

«… «Любов» теж досить абстрактне слово, а от слово «прийняття»  - оце вже щось. Прийняття дитини в різних її проявах, удома особливо. Створити таке середовище, де дитина може бути справжньою вдома: весь діапазон емоцій дозволений, він приймається тут, дитина може бути собою…»