Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Віктор Матвєєв, директор місії «Мир дому вашому»
Ведуча: Олеся Василенко

 

  Про місіонерство через добрі справи говоримо з директором місії «Мир дому вашому» Віктором Матвєєвим. «Чинити добро може кожен» - так називається акція, яку започаткували асоціація «Поклик» та місія «Мир дому вашому» для того, аби будь-хто міг привітати свого сусіда чи іншого знайомого зі святами, вручити подарунок і засвідчити про Бога, нагадавши про Його любов до всіх людей.

 

 «… Зараз… у світі все [відбувається] у зумі, у месенджерах, фейсбуці і це все добре, але немає особистих стосунків. І ми заохочуємо, щоб кожна людина могла взяти і щось зробити особисто: прийти особисто, привітати з Різдвом, щось принести і благословити людей в Ім’я Ісуса Христа…»

 

«У більшості людей немає такого покликання, щоб поїхати в Африку чи в нетрі, чи в Азію, чи ще кудись. А прийти до сусіда, перейти через дорогу від свого будинку, або навіть я скажу інакше: перейти через сходову клітку, пройти в сусідню квартиру і сказати: «Бог тебе любить і ось тобі такий різдвяний подаруночок…»

 

 «… Ми віримо, що служіння Богові відбувається в церкві, коли ми збираємося  і наповнюємося, знаєте, якоюсь мудрістю, Словом Божим,  але далі ми виходимо і шість днів на тиждень ми можемо служити. І тут не треба бути пастором, місіонером чи ще кимось, а будь-яка особа – таксист, вчитель, медик, бізнесмен, політик, актор можуть від себе щось зробити»

 

«… Коли ми робимо щось і фізичне, і духовне, наприклад, і Слово Боже [поширюємо], і якийсь меседж запускаємо, «Бог любить тебе», як тут на пакетику [надруковано], то тоді це торкається і духа, і тіла людини. І тоді ми це в комплексі робимо. І, звісно, це буде набагато краще»

 

«…Біблія каже нам, що ви є лист Христів. І я вірю, що навіть коли ми не можемо сказати: [«Бог любить тебе»], коли людині дуже важко чи вона втратила когось, чи якась інша трагедія сталася, навіть через свою присутність  [ми можемо про це сказати]. І коли люди знають, що ти християнин, і знають, що ти прийшов в Ім’я Ісуса Христа, навіть постояв, помовчав, відвідав їх, [ми про це говоримо]… Ми не знаємо, з чим стикається людина, з чим вона бореться, яких труднощів зазнає. А коли ми можемо молитовно стояти, навіть мовчки молитися і підтримувати людину, навіть без слів, то це буде дуже гарно…»