Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Гостя: Аліса Животок, представниця фонду «Добро», журналістка  
Програма: «Світлі гості»
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  22 квітня 2019 р. за підтримки партнерів та співорганізаторів громадський проект «Серце горлиці» планує провести в Українському домі в Києві виставку дитячих малюнків «Духовна святиня рідного краю».  Цікаво, що серед інших робіт, в експозиції буде представлено і малюнки юних художників з особливими освітніми потребами. Про цю подію, яка збере багатьох людей, розповідає представниця фонду «Добро» Аліса Животок.   

  А ще Аліса – професійна журналістка. Тож із нашої програми ви також довідаєтеся, що робити простіше – брати інтерв’ю  чи відповідати на запитання…

 

  «Робіт дуже багато. Вони великі, гарно оформлені. Діти надсилали з різних регіонів України. Це і Черкаси, і Чернігів, і Чернівці, і Запоріжжя…»

 

  «…Я знаю, що в нас є напрямок реабілітаційний, школа «Святосвіт», де дітей навчають грати і де дітей навчають взаємодіяти один з одним. Там є дівчинка з ДЦП. Вона приїжджає у візочку і вчиться спілкуватися. І вона дуже комфортно почувається з цими дітьми»

 

  «…Брати інтерв’ю – простіше, ніж, скажімо, відповідати на питання. Тому що це означає, що ти ділишся своїм внутрішнім світом, якимись потаємними почуттями, які ти виставляєш на загал…»

 

  «Це… новий формат спілкування, коли ти вже не береш, а ти віддаєш. Ти віддаєш знання, ти віддаєш навички,  ти віддаєш, скажімо, манеру спілкуватися…»

 

  «…Коли діти перемагають, в них загоряються очі і вони хочуть іти далі, хочуть уже те, чого вони не вміли писати, в школі вони про себе розповідають, що вони журналісти, вони шукають якісь цікаві приводи, тобто, вони до життя ставляться не просто буденно, а вони шукають якісь такі моменти, де можна було б поділитись з ближнім, щось розповісти, чимось комусь допомогти і вони відкриваються»

 

   «…Завжди ми захоплюємося людиною, яка чимось горить. Завжди цікаво допомагати тому, що багато людей шукають себе. Хтось розчарований життям. Хтось розчарований коханням або в когось розбите серце. Хтось опускає руки. Але завжди треба підніматися. Я вважаю своїм життєвим принципом – ти можеш сім разів упасти, але треба на восьмий  підніматися обов’язково…»