Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гостя: Анна Веренич, співробітниця LM Ministries
Програма: «Світлі посиденьки»
Ведуча: Софія Яковин

 

  Які переваги, які блага дає прощення людині? Це питання, готуючись до ефіру, ведуча Софія Яковин поставила своїм друзям у соціальній мережі. І отримала безліч відповідей. Прощення не тільки поліпшує стан наш душевний стан, коли нас хтось скривдив і нам погано, але й допомагає здобути перемогу в духовному житті. Про це Софія говорить із Анною Веренич, співробітницею регіональної команди LM Ministries.

  А ще ви почуєте відповідь на питання, яке поставила під час прямого ефіру слухачка: чи означає прощення, що потрібно дозволити кривдникові продовжувати ображати?  Слухайте (і дивіться) нашу програму просто зараз.

 

«... Я розумію, що прощення, насправді, може допомогти нам жити в перемозі»

 

«... Гордість також є однією з серйозних причин, чому нам важко прощати. Тому нам потрібно працювати, з Богом разом, з цією проблемою... І, звичайно ж, коли ми переживаємо глибину Божого прощення, нам легше буде прощати інших»

 

«... Таке прощення, насправді, приносить не тільки перемогу, допомагає нам жити в перемозі - воно приносить нам свободу, тому що коли ми не прощаємо, ми в рабстві»

 

«Я вірю, що в нашому християнському контексті метою прощення повинно бути відновлення взаємин. Але чи можливо завжди відновити взаємини? Гадаю, ні. Тому що прощення, я вважаю, це все-таки вулиця з одностороннім рухом. Тобто, я прощаю незважаючи ні на що... Прощення потрібно мені насамперед. А ось відновлення довіри, відновлення взаємин, примирення... - це все-таки вулиця з двостороннім рухом. Тому певні дії повинні бути з боку цієї людини, для того, щоб відбулося ось це повне відновлення взаємин»

 

«Зранена людина ранить інших людей. Тому, коли нас ранять, нам дуже важливо визнати біль і дозволити Богові зцілити наше серце. І прощення якраз і є ось цією складовою частиною зцілення серця»