Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Добре слово»
Гість: Едуард Сівець, місіонер
Ведуча: Олеся Василенко

 

  Коли місіонер приїздить до іншої країни, щоб здійснювати служіння, наскільки потрібно адаптуватися до культури цієї країни? Про що  потрібно знати, коли розпочинаєш духовну працю в іншій культурі?   Що сказати людині, яка відчуває Божий поклик до місіонерства, втім, вагається цей поклик реалізовувати?  На ці запитання відповідає Едуард Сівець, українець, котрий здійснює місіонерське служіння в Кенії.

 

«… Ми, будучи християнами, маємо враховувати «геометрію обличчя», тобто, унікальність, з якою Бог творив кожну культуру і ставив на ній Свій відбиток. Дивіться, як написано: «Царство Небесне подібне до закваски». Вплив закваски на тісто – от, власне, це і є міжкультурний контакт церкви  або місіонера…»

 

«… У всіх моментах, де є пересування у географії, мова – на першому місці. На другому і на третьому теж її можна поставити за рівнем значущості. Коли ти вивчив мову, культура тобі відкривається по-іншому. Банально тому, що носії культури тобі можуть пояснити, що, навіщо і з якої причини вони роблять. І,відповідно, як ставляться до тебе, коли ти робиш ті чи інші речі…»

 

«Я думаю, то було би одне з ключових і правильних рішень, коли на якомусь етапі нашого дорослішання у Христі ми перемикаємось із споживання на віддавання. І причому, місія – це не обов’язково Африка. Моє розуміння місії – це коли я свідомо стаю причиною позитивних змін у чиємусь житті. Для цього мені потрібно налагодити контакт, тому що контакт дорівнює впливу. Немає контакту – немає впливу…»

 

«…Друзі, місія – це не опція. Це не штука, яку я хочу – роблю, не хочу – не роблю. Це обов’язкове завдання від Христа до Церкви в цілому і, зокрема, до кожного послідовника Христа…»