Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Обласна ефірна перекличка»
Гість: Сергій Яровий, священик Свято-Миколаївської парафії ПЦУ (м. Суми)
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Біблійна історія про те, як Христос учинив диво, нагодувавши 5 хлібами і 2 рибками 5 тисяч чоловіків (крім жінок та дітей), може підбадьорити нас, християн, у наших власних життєвих обставинах. Досить часто, аналізуючи ту чи іншу складну ситуацію, ми думаємо: цю проблему неможливо вирішити. В такі моменти ми забуваємо, що для нашого Господа немає нічого неможливого. І що Він здатен розв’язати будь-яку проблему, але нам слід вірити в це. Про це нагадує священик Свято-Миколаївської парафії ПЦУ із міста Сум Сергій Яровий.

 

 «… Слово Боже для нас найперше не історія, не історична реальність, не якесь оповідання, що Ісус колись здійснював, а для нас, християн, Слово Боже – це жива реальність, яку Бог здійснює зараз, сьогодні в нашому житті»

 

«Здоровий глузд є даром Божим. Але здоровий глузд не можна ставити на місце Бога. Як говорив свого часу Мартін Лютер, що коли здоровий глузд стає на місце Бога, він стає дияволом»

 

«Ми дуже часто звертаємося до Бога з такою іронією, гіркою іронією: «Боже, ось тут 5 ячних хлібів і дві рибки. У мене є проблеми, як їх вирішити?! Їх не можливо вирішити». І, напевно, хочеться зацитувати блаженного Августина, який говорить у своїх проповідях, що люди, християни, забувають, що наш Бог є Богом. Така ситуація є в нашому житті. Ми забуваємо, що наш Бог є Богом. Тобто, ми так робимо дуже часто, що начебто в нас немає Бога, як ті, хто не знає Бога…»

 

«Для людини це не можливо. Але для Бога все можливо. Тому коли якесь непорозуміння, не знаєш, що сказати людям, не знаєш, що відповісти, [слід] або разом помолитися, або за людину помолитися, або про ситуацію помолитися, просто віддати Ісусові, і він дійсно Сам все вирішує. І це, напевно, один із таких найкращих способів. Тобто, «ви сідайте, Я вас нагодую. Я вирішу ваші проблеми…»