Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Обласна ефірна перекличка»
Гість: Валентин Ярошенко, пастор церкви УЦХВЄ «Відродження» (м. Суми)
 Ведуча: Інеса Опіканець

 

  Бог близький до нас. Це твердження лишається істиною навіть тоді, коли у складних ситуаціях нам здається, що Бог – далекий, що Він нас не розуміє. Христос розуміє наш біль, тому що Він був тут, на цій землі, Він був у нашому тілі. І Він був на Голгофі…

  До вашої уваги -  розмова з  пастором церкви УЦХВЄ «Відродження» (м. Суми) Валентином Ярошенком.

 

 «Ви знаєте, я думаю, що Бог, згідно з Біблією, близький до кожної людини. Єдина проблема – ми не завжди відчуваємо Його близькість унаслідок якихось суб’єктивних речей. Або мала наша віра, або ми зосереджені на чомусь іншому. І таким чином нам здається, що Бог десь далеко…»

 

«Насправді Біблія вчить, що Бог  близько біля кожної людини. Незалежно від того, з якої вона конфесії, незалежно від того, який у нас глибинний рівень пізнання Бога, незалежно від того, прочитали ми всю Біблію, чи тільки розгорнули її перші сторінки. Якщо ми шукаємо, то ми Бога обов’язково знайдемо»

 

«Узагалі кажуть, що чоловіки більш раціональні, ніж жінки. Жінкам більш притаманна емоційність. Тим не менше, для мене також важлива емоційна сторона.  Але, напевно, все таки в більшій мірі це - вольове розуміння Біблії, вольове розуміння Слова Божого. Тобто, якщо Бог каже, що це так, що Він близько, то незалежно від того, відчуваю я Його, не відчуваю я Його, переживаю я якісь важкі ситуації, чи легкі, я приймаю це вірою. Якщо Бог пообіцяв – значить, так і є»

 

«Коли ми думаємо про Ісуса Христа, той факт, що Він тут був, окриляє нас. Тому що ми знаємо: Йому зрозумілі ті болі, які зрозумілі нам. Тобто, Він був у нашому тілі. Він був у наших переживаннях. Він був у наших стражданнях. Він був тут і тому для Нього це все зрозуміло…»

 

«Якщо говорити про таку тему – про близькість з Богом – то, напевно, побажання буде - більше і більше думати про Ісуса Христа. Тому що коли ми думаємо про Бога, глобально це дуже добре, але якщо б нам, скажімо так, персоналізувати Бога, то нам треба дивитися  на Особу Ісуса Христа. Тому що в Особі Ісуса Христа якраз  ми розуміємо, який Бог…»