Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Обласна ефірна перекличка»
Гість: Олександр Ренкас, пастор церкви «Перемога» (м. Дніпро)
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  Як навчитися чути Божий голос серед різноманітних голосів? Яка роль пастора в цьому процесі? Як спрямовувати вірян до безпосередніх стосунків з Богом? На ці запитання відповідає пастор дніпровської церкви «Перемога»  Олександр Ренкас.

 
«Перше, що дуже важливо розуміти - це як дитина в сім'ї. Дитина повинна чути своїх батьків. Тому що вона буде вчитися слухати. Вона розвиватиме свій слуховий апарат. І я думаю, що тут також і з Богом, і в церкві, коли ми народжуємося, ми вчимося чути...»

 

«Якщо з дитиною не розмовляти, вона буде німою. Вона не буде розмовляти. Так само і з віруючими: коли народжується нова людина від Бога, то дуже важливо, щоб вона була в спілкуванні, щоб у неї був наставник, пастор, і вона навчається у них... Наставник повинен весь час, зрощуючи, скеровувати погляд на Христа, що Ісуса треба слухати»

 

«Завжди є небезпека і у служителів зайняти місце Христа. Що ось «я чую, ви мене слухайтеся і будете слідувати за мною». Але наша роль, як і батьків, тимчасова: зростити і відпустити. І тут дуже важливо нам розуміти те, що віруючі, які у нашому оточенні, в церкві, повинні навчитися. А пастор усього лише коригує...»

 

«У мене четверо дітей, і всі однаково виховуються, але вони всі різні. У них різний характер від народження, різна поведінка у них була від народження... І ти розумієш, що твоє завдання - відкрити обдарування їхні. Я намагаюся не тиснути... Хоча, звичайно, хочеться виявити владу, [адже] ти вже все знаєш. Насправді, це неправильно. Твоє завдання - відкрити обдарування і у кожного є свої...»

 

«Важливо відкривати Писання, щоб люди мали можливість розвивати особисті взаємини з Христом. І разом церква зростає...»