Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гостя: Світлана Солдатова, представниця МБФ «Допомога сім’ям», служіння бездомним (м.Чернігів)
Ведуча: Інеса Опіканець

 

  Світлана Солдатова розпочинала своє служіння бездомним не тоді, коли мала достаток, а тоді, коли потрапила у складну фінансову ситуацію. Майже не маючи грошей у гаманці,  Світлана разом із друзями приготувала  відро борщу і пішла годувати безпритульних. Жінка каже: «Я не могла не послухатися Бога»…

  Можливо, тоді, коли нам найважче, і слід виявляти милосердя та доброту до нужденних, бо це не тільки допоможе їм, але й підтримає нас самих?..  

 

«Для нас найважче, коли ми зосереджені лише на собі, а не на тому, що ми бачимо навколо. Особисто в моєму житті мені допомогло Слово Боже. Тобто, я не могла не послухатися того, що я почула від Бога... Оскільки я служитель церкви, я просто розуміла, що назад дороги немає. Якщо мені сьогодні погано, отже, комусь ще гірше. Якщо я сьогодні можу щось зробити мале і цей шматок хліба дати, то я його віддам. Якщо буде він останній, я й останній оддам...»

 

«Коли я перший раз потрапила на вокзал [щоб годувати бездомних], я просто усвідомлювала, що коли не я, то хто ж іще? Й ось якраз у момент, коли починав іти цей запах, або коли мені було неприємно, то я говорила: «Господи, дай сили, тому що коли Ти мені не допоможеш, то своїми силами це неможливо зробити...»

 

«Усе, що на сьогодні є, те, що ми маємо сьогодні, це завдяки тому, що Божа рука [допомагає], і Боже упорядження, і Божа воля [є] на це служіння. І, насправді, не так на почуття свої я орієнтувалася, а орієнтувалася все ж на те, що цим людям необхідна допомога зараз, інакше вони загинуть завтра...»

 

«... Найголовніша цитата цього служіння (і я розумію, що про це говорять усі нужденні): «Дякую вам за любов, увагу, турботу і теплоту». Тобто, вони отримують домашню їжу і я вірю, що вони ще отримають і житло, і одяг свого часу»