Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Євген Якушев, служитель
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Чому наші наміри інколи не  доходять до конкретних справ? Чому ми плануємо щось зробити, але не втілюємо цього в реальність? Як долати цю перепону? Про це говоримо зі служителем Євгеном Якушевим.

 

«Написано, якщо ти дав обітницю Богу і не виконав, то краще не давати обітниці. Тобто, потрібно завжди, звичайно, розраховувати на якісь сили, дивитися, на що ти реально здатний. Буває так, що є порив у серці і людина приходить, підв'язується... і потім ти бачиш, що людина остигає. Це свідчить про незрілість якусь людини...»

 

«... Настають якісь нові обмежені обставини в житті людини, і для неї ці обставини на сьогодні стають важливішими за те, про що вона мріяла... Звичайно, це приносить печаль. Але, з іншого боку, ти намагаєшся зрозуміти людину, ти її не можеш змусити робити, тому що це - рішення людини...»

 

«Я би звернувся до притчі про сіяча, коли він сіяв насіння. І написано: насіння впало на різний ґрунт. І там якраз показуються причини: один ґрунт був при дорозі, і Господь розкриває причини, чому немає плоду. В одному місці тернистий, кам'янистий ґрунт, не заглиблюється людина. Кожен із нас проходить через ці етапи різного ґрунту і вчиться...»

 

«[Апостол] Павло говорить чудові слова: «Віру зберіг, біг закінчив». І це дуже серйозно, особливо в наш час - зберегти віру, зберегти те, до чого Бог тебе закликав...»

 

«Як це подолати? Це питання пильнування особисто кожного. Бути відкритим, чесним. Я маю на увазі, бути відкритим як людині, служителеві. Мати спілкування, мати здатність відкриватися і сповідувати навіть свою втому і те, через що я проходжу. Не боятися це відкривати своїм лідерам, пасторам, або навіть просто в родині. Бути відкритим, щоб люди могли тебе підтримувати...»