Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Сергій Комовський, служитель
 Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Разом зі служителем Сергієм Комовським міркуємо про те, чому люди нарікають один на одного і як цього позбутися. Нам потрібно збагнути, що Христос та Його заповідь про любов до ближнього – наша найбільша цінність. І Божої благодаті, виявленої до нас, достатньо  для того, щоб ми прагнули не нарікати, але любити один одного тією любов’ю, яку Спаситель має до всіх нас…

 

«У Посланні Яків пише, щоб ми не ставали суддями, тому що Бог наш є Суддя, але щоб ми дивилися з любов'ю один на одного ...»

 

«Чому все-таки є ця інтонація, ця нотка осуду в наших роздумах, розмовах, у нашому спілкуванні? На мою думку, це тому, що [ми] духовно не зрілі, духовно не виросли. Здобували знання на рівні розуму, а всередині серце залишилося не зміненим. Розум залишився не зміненим...»

 

«... У нас багато знань про Бога, але мало всередині Самого Бога. Виходить, у нас цінності успіху, цінності життя - це якісь видимі показники, хоча Ісус ясно і чітко говорить про плід Духа Святого. Й ось плід Духа Святого - це мир, радість, любов, співчуття, довготерпіння, вірність, тихість, здержливість. Ось цей... один плід Духа Святого - це і є образ Христа. Ось це цінність, це те, що Бог хоче, щоб було в нас...»

 

«Ось благодать якраз таки і має стосунок до нашого внутрішньої зміни. Благодать - це не виправдання і вибачення того способу життя, який я веду, а це, навпаки, та сила і божественна допомога, яка мені допомагає внутрішньо змінюватися і перетворюватися...»

 

«Світ навколо нас намагається нав'язати стереотип такого мислення: треба когось поміняти і тоді життя зміниться. Євангеліє пропонує іншу відповідь, воно говорить: змінишся ти - зміниться весь світ навколо»

 

«... Нам потрібно розуміти, що Христос - наша найбільша цінність, яку ми отримали. Він - наша цінність і ми хочемо бути такими, як Він. Ми хочемо змінюватися в Його образ, ми хочемо бути люблячими. Любов - це наша цінність...»