Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Шановна пані»
Гостя: Олена Василевська, педагог
Ведуча: Світлана Горлушко

  Педагог Олена Василевська розповідає про служіння християнських таборів. Робота ведеться не тільки з підлітками, які їх відвідують, але і з лідерами, щоб це служіння було успішним. Одна із цілей організаторів – навчити ефективно працювати в команді, адже це те, що розкриває людину якнайкраще.

 

«Для нас найцікавішими, найголовнішими  були навіть не діти. Для нас найголовнішими були ось ті дорослі, молоді лідери, з якими ми працювали. Тоді це були наші однокурсники, це були хлопці, котрі з нами були в студентських християнських групах...»

 

«... І для нас найголовніше - це щоб ось ці люди пережили щось самі. Щоб вони, по-перше, щось отримали. Щоб вони по-новому, можливо, поглянули на Бога, на служіння як таке. Тому що часто люди приходять зі своїми якимись міфами про те, що таке служіння...»

 

«Якщо ти несеш в собі Бога, то ти несеш Його, хоч де б ти перебував, хоч із ким би ти спілкувався. І це ось те, що ми намагалися робити з нашим персоналом»

 

«У церкві ми часто на недільних уроках, на підліткових [зустрічах] говоримо: «Ти - дочка Царя; ти такий особливий; Бог тебе вибрав, полюбив і т.д.» А діти не воцерковлені цього ніколи не чують. І коли ми їм те ж саме передаємо, тільки їхньою мовою: «Ти особливий, у тебе є таланти», для них це часто здивування і шок...»

 

«Друге, чого ми хочемо обов'язково навчити - працювати в команді. Бог, знову ж таки, створив нас групою людей. І дуже багато в людині розкривається через спільну роботу один з одним, через спілкування, через дружбу. Це те, чого ми вчимо і персонал, і дітей...»

 

«Ми вбиваємо цікавість дітей тим, що відповідаємо на питання, яких вони не ставлять». Напевно, це те, що допомагало нам завжди в таборах і в інших проєктах - спочатку потрібно спонукати ось цю цікавість, спочатку потрібно знайти мету, для якої застосувати свої сили. Напевно, це той шлях, яким Бог нас завжди вів...»