Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гості: Григорій Комендант, Президент УБТ, Анатолій Райчинець, заступник Президента
Ведуча: Ірина Суботовська

  Президент Українського біблійного товариства Григорій Іванович Комендант та його заступник, Анатолій Васильович Райчинець, удячні Богові за те, що у складний 2020 рік  Господь залишався вірним, Він керував усім й дозволяв навіть у непростих умовах здійснювати активну духовну працю. Також наші світлі гості розповідають у нашому ефірі про створення  сучасного перекладу Біблії українською мовою, який став популярним серед читачів.

  А ще колектив Світлого радіо отримав високу нагороду від Українського біблійного товариства – «Людина, яка змінює світ». Висловлюємо щиру вдячність за цю нагороду і  прагнемо докладати ще більших зусиль, щоб слухачі в Україні і закордоном чули Добру новину і визнавали Христа своїм Спасителем, бо час  Його приходу – дуже близький (про що також розмовляємо з нашими світлими гостями).

 Анатолій Васильович: «… Я хотів би сказати (це цитата із Біблії, але яка сумує пройдений рік), що «До цього місця нам допоміг Господь». Попри усі виклики, попри різні ситуації, які ми мали в цьому році (я втратив дуже дорогу людину – батька свого, на 68-му році життя [він відійшов у вічність]), але хотів би подякувати Богу на завершення цього року, аналізуючи все, що пережили, пройшли, за великий дар життя, і хотів би сказати усім радіослухачам нашим, що життя – це великий дар від Бога. І потрібно його цінувати, потрібно цінувати кожну мить, кожний день, усе, що відбувається. Подумайте, як би не було у вас цього дару – життя, не було б нічого…»

 

Григорій Іванович: «…Ковід приходить і відходить, а люди залишаються людьми. …Життя – це найдорожчий дар, немає більшого. І ми вдячні Богові, що незважаючи на те, що в цьому році довелось із багатьма попрощатися, чи в присутності, чи на відстані, але ми бачимо, що над усім є Господь.  Він керує усім…»

Григорій Іванович: «Ви нагадали 24-й розділ Євангелія від Матвія, і, звичайно, там кожний вірш має особливе значення. Але для нас, як для працівників Біблійного товариства, особливий 14-й вірш, де сказано: «І буде проповідано це Євангеліє на свідоцтво всім народам, і тоді прийде кінець». Ми сьогодні живемо в цей час, коли це Євангеліє проповідується, ось у такий рік, здавалось би, нелегкий… Але… скільки ми надрукували цих Біблій, скільки ми розповсюдили іншої літератури, скількома мовами проповідується зараз Євангеліє. І тому ось ці події  - це одні з найбільших ознак часу, в який ми живемо…»

 

Анатолій Васильович: «… І ми вам хочемо вручити, разом із Президентом Українського біблійного товариства, високу нагороду, усій вашій команді: «Сіяч». Це із книги Біблії, притчі про сіяча, який щедро сіяв насіння, у різні грунти. Він сіяв навіть там, де мало надії, що буде життя і буде плід якийсь. Але він сіяв з надією. Ви так само робите: ви щедро сієте через ваші програми, молитви, проповіді, спілкування. Я знаю особисто, що дуже багато людей в Україні знайшли шлях до Бога саме через ваше радіо, ваші програми. І ця нагорода називається «Людина, яка змінює світ». Ви  - ті люди, та команда, яка змінює світ на краще. Нехай Бог благословить вас…»

 
Анатолій Васильович: «2020 рік, очевидно, особливий. Але разом із тим Усесвітнє об’єднання біблійних товариств бере нові рубежі свого служіння. І ще більше і більше нових груп, національностей, людей у світі отримують переклад Біблії своєю рідною мовою чи діалектом уперше в своїй історії. І тому ця справа доходить до свого кінця. Є такі припущення об’єднаних біблійних товариств: якщо Бог дозволить, життя продовжиться, то, можливо, до 2027 року буде повністю охоплений весь світ, усі народи Біблією, Божим Словом рідною мовою.  На сьогодні 96%  населення земної кулі мають можливість читати Біблію своєю рідною мовою або знайомою для них… Залишається 4 %. І над цим зараз інтенсивно працює вся спільнота у світі…»