Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Олександр Штейнгардт, служитель
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  У 12 розділі Євангелії від Луки читаємо: «Зерно це Боже Слово. А котрі край дороги, це ті, хто слухає, але потім приходить диявол, і забирає слово з їхнього серця, щоб не ввірували й не спаслися вони».

  Із Біблії ми знаємо про те, що диявол – ворог людині і ворог Богові. Сатана веде свою боротьбу проти Господа і Його дітей у духовній сфері. Той, хто відійшов далеко від Бога – не є загрозою для ворога. Але той, хто міцно тримається за Господа, утверджує Його цінності і захищає Його істину, є дуже небезпечним для диявола і він виходить на війну…

  Про боротьбу духовну, про причини і наслідки духовних поразок говорить  служитель Олександр Штейнгардт.

 

«Я розумію, що це може виглядати містично, але це насправді дуже практичне. Звичайно, ми не можемо відкинути сфери духовної, оскільки диявол там само, в духовній сфері, і орудує. І битва у нас духовна. І я просто хотів би як приклад навести образ - миро, коли жінка помазала ноги Христа і наповнилося запахом мира це місце... І, наскільки я знаю, у Старому Завіті було дуже важливо, аби мироварник стежив, щоб туди нічого не потрапило. Тому що це може зіпсувати дорогоцінне запашне миро. І якщо взяти духовний принцип, можливо, це як образ, що коли Дух Святий торкається серця людини, коли Христос говорить до серця людини, то це як миро, яке має запах. І, звичайно, воно привертає до себе духовний світ. І, найімовірніше, ворог і розуміє: «О, дивись, загорілося світло. Дивись, запах з'явився. Може, якраз треба терміново піти туди і загасити його...»

 

«... Якщо фізично ми можемо десь сховатися, то в духовному світі ми не можемо сховатися. Там видно, хто ми насправді... Ми - або сини світла, які несуть світло, або - сини темряви і тоді нас не видно в темряві. Ось тому він [диявол] знаходить людей, найімовірніше, і якимось чином намагається вплинути на їхню віру»

 

«Я давно зрозумів для себе, що діла плоті, які перелічуються [у Біблії], їх не можна відокремити... Що начебто плоди Духа - це щось духовне, а діла плоті - це щось фізичне та тілесне... Учинки тіла - дуже духовні самі по собі...»

 

«Якщо людина, наприклад, учиняє якийсь плотський гріх, то, звичайно, це відчинені двері для якогось негативного впливу духовного, зі знаком мінус... Ворог - князь світу цього... Він каже як би своє, коли бреше. Ось є щось, що належить йому. Тому він бачить, що - не його... і він одразу ж звертає на це увагу...»

 

«... Написано в [Посланні до] Ефесян, 4 розділі, 27 віршем: «І не давайте місця дияволові». Принаймні це дає натяк нам на те, що якимось чином ми можемо йому дати це місце. І тут сказано ясно, чому: «Гнівайтеся, та не грішіть, сонце нехай не заходить над вашим гнівом. І не давайте місця дияволові». Тобто, є якісь речі, за якими ми не дивимося. Яким ми дозволяємо бути, давати місце ворогові в нашому житті. Отже, він шукає...»

 

«Нас створено на добрі справи. Ну так роби їх. А щойно ти своєю поведінкою робиш мертві справи, то те і отримуєш...»