Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Євген Євва, місіонер
Ведуча: Інеса Опіканець

 

  Євген Євва – місіонер у Камбоджі. У нашій програмі він не тільки розповідає багато цікавих фактів про цю країну, її звичаї. Але й ділиться цінними думками про те, як саме потрібно здійснювати місіонерську працю у країні з відмінною культурою. Євген вважає: якщо ти хочеш бути благовісником у такій країні, як Камбоджа, слід знати її добре, знати, у що вірять люди, щоб вони дослухалися до твоїх слів. Ця програма може стати у пригоді і дати цінну інформацію тим із вас, дорогі друзі, хто хоче бути успішним місіонером і приводити багатьох людей до пізнання Ісуса Христа…

 

«…На релігійній основі є дуже багато таких моментів, які для нас здаються звичайними,  але їм [камбоджійцям] їх не треба казати. Наприклад, ми вже знаємо, що вони вірять у кругообіг усіх перероджень. І життя вони вважають злом, а не добром. І кожен має вийти з цього кола переродження. І коли ти приходиш і кажеш, що Бог хоче дати тобі вічне життя, вони відповідають: «Я не хочу мати вічного життя». І перший раз, коли я це почув, [я був дуже здивований]. Це моменти, які треба враховувати…»

 

«Знаєте, є дуже багато міфів, які стосуються як місіонерства, так і християнства взагалі. Наприклад, що немає сенсу вивчати багато помилкових релігій, бо треба вивчати свою, істинну релігію. І наводиться приклад працівників банку: їх не вчать, як досліджувати підробні купюри, їх вчать, як відрізнити справжню купюру від підробки. Тому вони вивчають ступені захисту купюри. Але це – не дуже гарний приклад відносно релігій…»

  

«… Коли місіонер їде на місію, треба мати хоча б базовий рівень [знань про те], у що вірять люди. Це перше. Тому що ти можеш казати те, що їх відверне, а не поверне до Бога. І потім, коли ти це зрозумієш, уже важче їм пояснити, що ти не це мав на увазі. А друге – це ніколи не можна  сміятись з людських вірувань, навіть якщо вони дуже-дуже незвичні…»

 

«… У будь-якому селі ти приїжджаєш, знімаєш якийсь будинок, і запрошуєш людей, і люди починають ходити. Люди каються, а потім потихеньку вони перестають ходити. Після цього я спілкувався з багатьма пасторами. В інтернеті я прочитав таку інформацію, що Камбоджа – на другому або третьому місці у світі не тільки з наймолодшим населенням, але й приріст християнства у ньому 8,8 % на рік… І коли я цю цифру кажу місцевим пасторам, вони дивляться на мене так скептично і кажуть: «Де ти ці цифри взяв взагалі?!» Тобто, покаятися – це не проблема…»

 

«Перше моє побажання кожному з нас – знайти себе в Бозі. Це дуже важливо. Не просто знайти Бога, а знайти себе в Бозі. Тобто, в момент каяття Бог кожному з нас дає дари Духа Святого. І ці дари дані для того, щоб Бог використовував… І коли ти знайшов себе в Бозі, Бог починає тебе використовувати, і, озираючись назад, ти бачиш ті плоди, які Бог приніс разом із тобою або через тебе…»