Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Олексій Коломійцев, служитель
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  У складній ситуації християнин насамперед має шукати Господа. У непростий  момент життя перевіряється наша віра,  наша здатність покладатися не на себе, а тільки на Бога, перевіряється наше бажання шукати Господа і наближатися до Нього. Тільки в Ньому та в Його Слові  - відповіді на питання душі. Про це говорить у нашій програмі відомий служитель Олексій Коломійцев.

 

«Найперше - це, звичайно ж, наскільки людина сама присвячує себе тому, щоб шукати Господа. Написано: «Шукайте Господа, доки можна знайти Його...». Всякий, хто шукає - отримує, хто стукає – тому відчиняють. Ми читаємо в Новому Завіті, коли Ісус велить, кажучи: «Дослідіть но Писання». Ми бачимо, як апостол Павло закликає до того, щоб люди вивчали Писання... І це дуже важливо - наскільки у людини є це щире бажання...»

 

«... Ось це дуже важливий фактор, коли є ті люди, які можуть скерувати до Писання, які можуть пояснити Писання, які можуть показати, як любити Писання. Це, мабуть, ще один важливий аспект...»

 

«... Якщо ця людина по-справжньому віруюча, то Бог веде нас таким чином, що рано чи пізно ми потрапляємо в обставини, в яких ми чітко розуміємо: ніякою людською допомогою ми не обійдемося. Де ми чітко розуміємо, що тільки Бог може нам допомогти. Ось чому в історії нашого життя багато моментів зламаності, коли Бог нас сокрушає, коли вибиваються підпірки з-під нас. Коли те, на що ми звикли спиратися і чим ми орієнтуємося в житті, раптом, виявляється, не працює, підводить, зраджує. Й ось це моменти, в яких людина по-особливому повинна пам'ятати, що є Боже Слово, є Божі дії, і для кожного з нас - це мить, це періоди, можливо, коли ми по-особливому відкриті до того, щоб почати шукати Господа...»

 

«Якщо ми поглянемо на те, як Писання представляє плід у житті християнина, то він насамперед виражений у тому, що Дух Святий робить всередині людини. А плід Духа, якщо пам'ятаєте, - любов, радість, мир, довготерпіння .. Ось усе це - стан серця. Це те, яким має серце стати. Серце має наповнюватися любов'ю, воно повинно наповнюватися миром. Це відбувається в результаті дії Слова, тобто, коли ми пізнаємо, що Господь говорить...»

 

«... Та Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова». Ось це слово «досконала» - це не абсолютна досконалість. Це ось на даному етапі, на даний момент вона достатньо споряджена для того, щоб функціонувати правильно. Завтра відкриються нові обставини і в цих обставинах мені знову потрібно звертатися до Писання, мені знову потрібно черпати звідти силу, черпати звідти Божу пораду, Божі знання, Боже просвітництво. Мені потрібно виправляти свій внутрішній світ, своє ставлення, своє сприйняття чогось...»

 

«... Ми живемо в обставинах, у яких постійно відбуваються збої. Ми стикаємося з якимись формами протидії, можливо, навіть зла, вираженого проти нас. Різні [є] види опору, з якими ми стикаємося. І ось тут це є надзвичайно важливим: якщо людина хоче шукати Господа, то ось у кожній такій ситуації потрібно бачити можливість до Нього наблизитися. Необхідно бачити потребу в тому, щоб шукати Його відповіді...»