Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Даниїл Вістрем, місіонер (Швеція)
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  «Те, що ми називаємо вічним, набагато важливіше». Ці слова у нашій програмі сказав шведський місіонер Даниїл Вістрем, розповідаючи, чому та за яких обставин переїхав жити на Донбас. Спілкування з Богом та можливість служити іншим людям – це, на думку нашого гостя, має більшу цінність, аніж якісь матеріальні вигоди. Це те, що приносить плід для вічності, якої чекають усі, хто вірить у Господа та прагне виконувати своє покликання.

«... Мої батьки тоді зв'язалися з декількома церквами саме на Донбасі і я з ними поїхав. І потім вони привезли допомогу гуманітарну (в той час було дуже складно) й у мене якось ось з'явилося таке сильне бажання [там] пожити. І так вийшло, що я залишився...»

 

«... Душу дуже зворушило те, що я бачив і те, що я відчував, коли я приїхав у той час. Дехто називає це покликанням, хтось іще називає це Духом Божим, але мені якось ось до душі, по духу було це. Мене це дуже зворушувало...»

 

«Із приводу покликання. Я думаю, справді у когось є покликання працювати у владі і працювати в політиці. Є і покликання працювати чиновником. Я думаю, що там християни дуже потрібні...»

 

«Люди в Західній Європі це в основному люди, які були християнами. Це були християнські країни і християнські не тільки за назвою... Ось там, де справді вірили окремі люди в Господа і народ був все-таки християнським, особливо після Другої світової війни, вибору не було. Люди бачили, до чого призведе таке життя без Бога...»

 

«... Для мене не найголовніше - якісь високі посади, якісь надбання, автомобілі дорогі або ще щось, а для мене важливе все ж духовне життя. І я думаю, що духовне життя стало дуже багатим у мене... Це щоденна боротьба, що хочеться це і це. Але насправді, те, що ми називаємо вічним у житті - це спілкування з Богом, це можливість служити іншим людям, це сім'я, це виховання дітей, і це набагато важливіше...»