Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Гість: Антон Митник, представник християнського бренду одягу
Програма: «Актуально сьогодні»
Ведуча: Олеся Василенко

 

  Антон Митник, гість нашої програми, розповідає про свою, дуже цікаву, справу – створення християнського одягу. Цей одяг має неабиякий попит серед споживачів. Як виникла ідея створення християнського бренду? Хто є його цільовою аудиторією? І як бренд служить іншим людям у пізнанні Спасителя? Про це ви дізнаєтеся з нашої програми. А ще Антон говорить про те, з якими викликами стикається сучасна молодь і як їй можна допомагати долати ці виклики і мати успішне життя, яке прославляє Господа.

  

  «…[Молоді, підліткам] не вистачає любові. Це, напевно, і єдина потреба, тому що коли ти покриваєш підлітка, студента, молоду людину любов’ю, їй насправді більше нічого не потрібно. Все інше стає розумінням того, що це – тимчасове, а любов – це, дійсно, те, що може жити вічно…»

   «…Мені здається, особливо молодь потребує [спілкування] тет-а-тет, коли ти з ним [підлітком, молодою людиною] спілкуєшся і коли він бачить, що ти дійсно зацікавлений у тому, щоби з ним спілкуватися, з ним подружитися. Коли ти з ним проводиш якийсь час, це показує йому, настільки він важливий для тебе і, в тому числі, важливий для Христа…»

  «…Дуже важливе розуміння, що сьогодні треба пам’ятати про благодать. Я думаю, що молоді дуже важливе розуміння цієї благодаті і церквам та їхнім членам потрібно доносити не релігію,  не правила, як бути християнином, а любов Христа. Чому ми всі християни? Я часто чую такі слова: «Ми – послідовники Христа». Але я вважаю, що це не до кінця відкриває християнство. Я думаю, що ми маємо любити Христа. А коли ти просто послідовник, ти сьогодні – послідовник, а завтра – ні…»


«…Я думаю, що старше покоління не мусить змінюватися, щоб донести щось до молоді. Воно має просто десь приймати зміни, і мотивувати на ці зміни. І це дуже круто, коли церква вкладає якісь ресурси в розвиток, наприклад, навіть своєї інстаграм-сторінки, тому що там сидить молодь.  Це дуже круто, коли церква мотивує не старших, а молодь іти і спілкуватися з молоддю…»

 «…Євангелізація онлайн – реальна. Вона реально приносить плоди… Мені здається, це одне із «полів», «земель», де можна  зараз працювати і приносити дуже багато плодів. Тому що в інтернеті люди просто все сприймають – контент. І це класна можливість, якщо церква готова увійти туди, але, звісно, треба вкладати ресурси…»

 «…Євангелізація, мені здається, триває іноді навіть роками, поки ти спілкуєшся з людиною і розказуєш про Бога… І, як ви кажете «follow up» - це дуже важлива частина євангелізації, це не є окремою якоюсь частиною, коли ти продовжуєш спілкуватися з якоюсь людиною. І дуже часто люди питають: «А чому до нас не приходять після євангелізації?». Ти питаєш: «А як ви провели євангелізацію?»… «А що ви зробили після концерту?».  А вони кажуть: «Нічого»… Концерти, фестивалі – це круто. Але… треба більше спілкування, більше «follow up», більше побудови відносин…»