Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення світлими гостями радіо «Еммануїл» були духовні лідери двох протестантських об’єднань. Старший єпископ УЦХВЄ Михайло Степанович Паночко та  Голова ВСЦ ЄХБ Валерій Степанович Антонюк.


Михайло Степанович Паночко
народився 12 листопада 1951 року в селі Сулимові      Жовківського району на Львівщині.

У 18 років він став членом місцевої церкви ХВЄ, прийнявши водне хрещення 3  серпня 1969 року.  Співав у хорі, пізніше почав проповідувати.

26 травня 1976 року члени церкви с. Сулимів обрали 25-річного Михайла на  пасторське служіння. На цій посаді він прослужив аж до свого обрання старшим єпископом УЦХВЄ у 1998 році.

У 1982-1985 роках Михайло Паночко навчався в Московському біблійному інституті — єдиному на той час духовному протестантському навчальному закладі в СРСР.

У 1980-му Михайло Паночко одружився з Євгенією Зварич, Михайло і Євгенія народили та виховали п’ятеро дітей: чотири доньки  і сина . Усі діти – віруючі, на даний час одружені та мають гарні сім’ї. Сьогодні Михайло та Євгенія  Паночки мають 13 онуків. 


Валерій Степанович Антонюк народився 24 червня 1969 року на Вінниччині.
Духовне формування від юності проходило у Рахнянській церкві ЄХБ Вінницької області. Тут 1986-го року прийняв святе по вірі водне хрещення.

З 1990 по 1994 рік звершував служіння керівника молоді Полтавської церкви ЄХБ. 1994 року був рукопокладений на пасторське служіння у полтавській церкві «Відродження», а з 2005-го – у церкві «Спасіння». З квітня 2000 року очолив об’єднання церков ЄХБ Полтавської області.

2006 року обраний на посаду виконавчого секретаря ВСЦ ЄХБ. У цьому ж році обраний на пасторське служіння у київській церкві «Преображення».

Рішенням 26-го з’їзду ВСЦ ЄХБ (28 травня 2010 року) Валерій Степанович Антонюк обраний першим заступником голови ВСЦ ЄХБ, а наступного, 27-го з’їзду (13 червня 2014 року) – головою братства ЄХБ.

Одружений. Дружина – Антонюк Анна Михайлівна, син – Даниїл (1993 р.н.), донька – Катерина (1997 р.н.)


У центрі інтерв’ю духовних лідерів на Світлому радіо «Еммануїл» були події Року незламності - на особистому рівні, на рівні служіння, церкви, об’єднання. Запрошуємо переглянути відеозаписи інтерв’ю

Михайло Паночко впевнений: «Бог із Україною»

«Бог дав своє Слово (Писання - ред.),  у якому описано історію людства, яке переживало страшні часи через гріхопадіння, амбіції... Тому ніщо так не підготовлює людину до викликів, як Боже Слово»

«Для Церкви наступив архіважливий момент. Ми покликані Богом не засуджувати та в момент болю не причиняти болю... Завдання Церкви допомогти людям під час лиха, під час горя, під час біди. Церква має бути голосом правди, Церква має бути утішителем в горі, Церква має плакати з тими, хто плаче. Церква має бути тим, хто рани перев'яже, як добрий самарянин, який не питав того чоловіка, а чого ти тут лежиш? а чому ти йшов сам? а як сталося? а хто тебе побив? "
«Ми переживемо це лихоліття, ми переживемо цю війну, вона закінчиться! Україна буде відбудована, Україна ще процвіте. Ми ще будемо помагати багатьом країнам… нашим хлібом будуть кормитися мільйони людей і ми зможемо допомагати багатьом іншим»

«Я вірю, що Бог має владу підняти Україну…Той, хто приходить до Бога, ніколи не буде засоромлений»

Повну відеоверсію передачі з Михайлом Паночко дивіться за посиланням

Валерій Антонюк ствержує: «Наша сила – в залежності від Бога»

«Проходячи долину нашого плачу і наших скорбот…, потім, коли закінчиться війна, ми побачимо, що для багатьох речей вже мирних ми сформовані, ми підготовані, ми загартовані. І Бог через нас багато чого може робити й після війни»

«Україні потрібні сильні українці…, які загартувались в цих духовних боях, у цьому протистоянні… не всі будуть воювати, але у кожного повинно бути своє місце на цьому фронті, бо навіть в глибокому тилу людина може дуже багато зробити для Бога, і Бог змінить її серце»

«Сьогодні я живу, а завтра я можу не жити, сьогодні я можу щось робити для Бога, для людей, а завтра цього може не бути. І я зробив дуже короткий висновок для себе: ти маєш бути готовим на всі 100 % жити для нього, і ти маєш бути на всі 100 %  – померти…»

«Останнє Слово в цій війні буде сказано Ним (Богом – ред)… Він справедливий Бог віддасть нечестивому за його нечестя, а  праведному – за його праведність.

Повну відеоверсію передачі з Валерієм Антонюком дивіться за посиланням