Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гість: Сергій Цвєтков, директор Міжнародного центру батьківства, автор і ведучий програми «Це реально»
Програма: «Світлі гості»
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  У київському парку «Перемога» відсвяткували Всенародний День батька. Це вже десята річниця вуличного фестивалю. У програмі заходу були традиційні конкурси,  майстер-класи для дітей з батьками, безкоштовне консультування від психологів та юристів,  святкова концертна програма та інше. Про минуле та сьогодення цього особливого заходу розповідає Сергій Цвєтков, директор Міжнародного центру батьківства, автор і ведучий радіопрограми «Це реально».

 

«…Пострадянська спадщина виключала батька, чоловіка із контексту сім’ї взагалі. Сім’я, діти й мама – завжди це було рівно. А тато, чоловік не згадувався навіть у контексті сім’ї і виховання дітей. А це велика прогалина і ми взялися саме за неї. І це – наша місія…»

 

«…І, в принципі, саме ставлення до ролі батька змінилося, я так вважаю. І ми у свій час долучилися до цього питання…»

 

«…Усі, хто є в нашій команді (це чоловіки, в тому числі, і я), пройшли курс з основ батьківства. І на своїх взаєминах з дітьми пережили, що це означає – бути усвідомленим батьком... Це наші активісти… Але що спільного: це пробудило цих чоловіків, як ви кажете, до життя. Не тільки в їхніх родинах, але й, взагалі, це зробило їх більш активними і в професійному житті, і в служінні в церквах… То вони, дійсно, відчули в собі ту силу, якої не відчували доти, доки не зрозуміли, наскільки це важлива, не те що складова, а серцевина  чоловічого життя, сенсу нашого життя  на цій землі  – це те, який ти батько, наскільки ти вимірюєш свій успіх не тільки проектами, а задоволенням, щастям дітей, які зростають поруч з тобою»