Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

Гості: Діана та Сергій Овсяннікови
Програма: «Сімейна консультація»
Ведуча: Ірина Суботовська
 

  Чи можуть різні люди вжитися разом? І наскільки думка батьків впливає на сприйняття чоловіком/дружиною своєї половинки? Про це розмовляємо з нашими гостями Діаною та Сергієм Овсянніковими.

 

  Якось під час одного з ефірів Діана розповідала про те, що ви - різні. А ось наскільки різні?

  Діана: Два Всесвіти різних.

  Сергій: Я вважаю, що ми дуже різні. Але саме тому система дуже стійка. Як фізики [кажуть]: найстійкіша система - яка складається з різних елементів, з різнорідних. Однакові будуть або притягуватися, або відштовхуватись.

  Але щось потрібно зробити для того, щоб небо і земля мали точки дотику? Ви як до цього поставилися? Просто почали приймати одне одного і припинили боротися, змінювати одне одного?

  Діана: Ну, я пам'ятаю, на початку нашого спільного життя ми дуже багато розмовляли. До другої ночі навіть. До третьої.

  А що це були за розмови? Що ви намагалися з'ясувати?

  Діана: Я не знаю, що ми тоді намагалися з'ясувати. Але, пам'ятаю [говорили] і про Бога, і про все. Ну, пам'ятаю ці розмови, такі досить виснажливі. Бо мені потім зранку на роботу треба було [йти]. Я тоді працювала в дитячому садочку. І о 8  треба було бути на роботі. Ну, було багато розмов, а потім вони якось зникли. Але я, аналізуючи себе, розумію, що тепер я вже більше на нього [на чоловіка] дивлюся власними очима. Не очима моїх батьків та їхніх вимог до нього, а своїми очима. Ось коли я знаходжу це своє відчуття, то мені набагато простіше до всього ставитися. І вади вже й не такі вади, і, взагалі, просто все ок.

  А наскільки впливає оцінка батьків на стосунки, які є у вас? Оцінка оточення?

  Діана: Ну, впливає. Це, звичайно, пов'язано з тим, наскільки людина сепарована від своїх батьків. Наскільки вона вже відділилася від них. Але ось, наприклад, я (я проходила свою особисту терапію з психологом), була дуже залежною і це зрозуміла досить нещодавно. І коли я почала це відстежувати сама в собі, що я дивлюся на нього [на чоловіка] очима свого тата, й відразу: «Не підходить», й очима мами (той самий список вад), то, взагалі, просто збирати речі потрібно і йти кудись.

  Але це бачення жінки. Сергію, а як ви сприймали дружину з її перевершеними рисами характеру, її зовнішністю і тим, що можна віднести до категорії «Вади»?

  Сергій: Вади - це якісь емоційні одномоментні речі, які швидко минають. Я якихось глобальних хиб не можу навіть сформулювати.

  Слава Богові. І це прекрасно.

  Сергій: Я гадаю, те, що люди говорять одне про одного і що вони хочуть з'ясувати розмовами, не зовсім збігається з тим, хто ми є насправді. Ми говоримо, що ми чогось хочемо, а насправді, може, не цього хочемо. Або хто ми є, говоримо, як правильно поводитися. Але це обмежений спосіб спілкування... Ось ви говорите: «Наскільки впливають батьки?». Я думаю, що ми не можемо це адекватно оцінити. Ми можемо говорити: «Ось, на мене це не впливає». А насправді автоматично впливає. Це дуже важко оцінити. Тому ось це проаналізувати, а що впливає, а як ми прощаємо, а що для вас важливе, ми можемо з'ясовувати і сваритися, а, насправді, не дуже ображатися. Ось це загальне почуття, як тобі з цією людиною, як ти почуваєшся, воно з часом виявляється по-справжньому...