Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Петро Марченко, пастор церкви «Преображення» (Київ)
Ведуча: Олеся Василенко

 

  Господь у Книзі пророка Єзекіїля каже: «І дам вам нове серце, і нового духа дам у ваше нутро, і викину камінне серце з вашого тіла, і дам вам серце із плоті» (36:26).

  Чому камінне серце протиставляється серцю із плоті? Як розуміти цей обмін? Що він дає? Досліджуємо Боже Слово разом із пастором київської церкви «Преображення» Петром Марченком.

 

 «Нове серце - це те, що Бог дає людині в момент народження згори. У момент покаяння Бог дає нове серце. Бог дає новий дух і Бог дає нове життя. І забирає старе. І камінне серце - це серце не відроджене. Серце плотської людини, яка гине в гріхах і беззаконнях. Тому камінне серце - це не розумне серце. Це не чуйне серце. Серце, що не поклоняється Богові. Тому що кожна людина – це поклонник: або Богові поклоняється, або мамоні поклоняється чи якомусь [іншому] ідолові поклоняється...»

 

«Ми називаємося святими у Христі Ісусі. Ми самі по собі не святі. Святий - це не означає безгрішний. Тому апостол Павло звертається до церков і говорить до «святих», «улюблених». Тобто, це ті, які стали на шлях святості. А шлях святості - це рух. Це - прогрес...»

 

«Покаяння - це розворот на 180 градусів. Покаяння - це зміна, переміна, зміна об'єкта поклоніння. До цього людина поклонялася собі, поклонялася ідолам, поклонялася своїм захопленням. Але, після покаяння, щирого покаяння, після народження згори, вона вже поклоняється Богові. Для неї Бог - це скарб»

 

«Нове серце - це м'яке серце. Це серце, здатне прощати. Це серце, здатне любити. Це серце, здатне виконувати волю Божу. Досі людина виконувала свою волю. Вона йшла своїм шляхом, як їй хотілося. Серце нове - це «я виконую волю Божу...»

 

«Бог дає шанс кожній людині. Шанс, коли Бог їй відкриває і показує їй шлях новий. І ось тут приймає людина рішення. Бог створив людину не роботом, Він створив із вільною волею: або вона Бога вибере, покається, або ж вона далі буде гордою і продовжуватиме свій шлях у невірі»

 

«Бог - Він реальний Бог. Він не вигадка. Він не просто десь там зайнятий, Він завжди готовий відгукнутися на заклик грішника. Це унікальна можливість, яку Бог дає кожній людині. Шанс на порятунок»