Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Артем Желєзов, служитель
Ведуча: Інеса Опіканець

 

  Сьогодні ми разом із вами міркуємо над таким віршем із Біблії: «А Господа Христа святіть у ваших серцях, і завжди готовими будьте на відповідь кожному, хто в вас запитає рахунку про надію, що в вас, із лагідністю та зо страхом» (1 Петра 3:15).

  Що означає святити Господа Христа у серці? На це запитання відповідає служитель Артем Желєзов.

 

«Незалежно від того, що відбувається в нашому житті, набагато важливіше те, що відбувається в нашому серці, ніж те, що відбувається ззовні. Іншими словами, можна сказати так: не так важливо, що відбувається, набагато важливіше те, як ми до цього ставимося...»

 

«... І нам також із вами потрібно відповісти на це питання: хто для нас Ісус? За кого ми Його маємо? Яке місце в нашому серці відведено саме Ісусові? Він для нас може бути пророком. Він для нас може бути вчителем. Він для нас може бути Спасителем. Але тут [1 Петра 3:15] написано, щоб ми ставилися до Нього як до Господа...»

 

«Важливо також усвідомлювати і розуміти, що так, як ми ставимося до Його Слова, так само ми ставимося і до Бога. Вшановуючи Його Слово, ми визнаємо і Господа, тим самим ми шануємо Ісуса як нашого Господаря...»

 

«... Перед тим, як дати звіт комусь про нашу надію, ми самі повинні розібратися в тому, на що ми покладаємося або на кого ми покладаємо надію в нашому житті... Те, на що ми сподіваємося в нашому житті - це те, на основі чого ми будуємо своє життя...»

 

«Людина, що покладається на Бога... з надією дивиться в майбутнє. Вона довіряє Богу, що Бог збереже її... Що Бог виведе її з різних неприємностей... Що Бог прогодує її... Що Бог захистить її... Тобто, ця людина дивиться з надією в майбутнє. У неї є надія. У неї є Господь...»

 

«... Ми з вами повинні вміти з лагідністю поділитися цією надією з іншими людьми... Свідчити іншим людям, що «Бог живий, Він за мене, Він врятує мене, і не тільки мене, але тебе також. Він любить не тільки мене, але й тебе також»