Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Тарас Мельник, дослідник креаціонізму
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  Пропонуємо вашій увазі цікаву розмову з дослідником креаціонізму Тарасом Мельником. Скільки нашій землі років? Про це дискутують багато вчених. Наші гість висловлює свою думку з цього приводу.

 

«Цікавий момент, що Біблія в кінці, в Книзі Об’явлення описує завершення земної історії і говориться про те, що буде нове небо, нова земля, місто нове є Єрусалим, і там написано, що сонця вже не буде. Але це не означає, що там буде темрява. Біблія говорить, що Сам Бог є Світло… Логічно можна припустити, що Бог був цим світлом, яке поширювалось, або від Божої слави поширювалось це світло. Бог був джерелом світла, можна так сказати…»  

 

«Перш за все, для багатьох людей може бути відкриттям, що практично всі засновники сучасних галузей науки були християнами, були людьми, які вірили в Бога як Творця і Законодавця, Який встановив закони.   І більшість вчених досліджували природу саме тому, що вони вірили в Бога, Який створив ці закони, і вони розуміли, що коли Бог є розумний, Він встановив розумні закони, які можливо досліджувати і які однакові всюди…»  

 

«… І багато вчених у своїх працях якраз і вказували, що їхні дослідження, їхня діяльність є спробою або прагненням пізнати Божі шляхи, Божі задуми. Вони своїми роботами хотіли прославляти Бога»

 

«… Оці різні ліберальні позиції почали з’являтися якраз після виникнення теорії еволюції: теорія розриву, теорія «день-епоха» і т.ін. Вони всі намагаються подати таку ідею, що землі  мільйони і мільярди років. Але проблема в чому: якщо Біблія говорить чітко, що Бог створив світ за шість днів, є підстави вважати, що це - шість буквальних днів…»

 

«Знову ж таки, якщо перші розділи Книги Буття не є буквальними, тоді гріх Адама і Єви – не буквальний. І смерть не є наслідком гріхопадіння… А якщо смерть не є наслідком гріхопадіння, тоді знімається проблема гріха. Якщо немає такої проблеми як гріхопадіння перших людей, тоді можна дійти до того, що для чого взагалі Ісусу Христу було приходити на цю землю? Тобто, це такий логічний ланцюжок, який тягнеться…»