Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гостя: Елліна Лєснік, душеопікун
Ведуча: Ірина Суботовська

 

  Коли людина заклопотана багатьма справами, їй важко знаходити час на спілкування з Богом. Але з Ним потрібно спілкуватися, адже це хліб для нашої душі.  Тільки в Бозі – наш спокій. Про це каже Біблія. І про це нагадує наша гостя, душеопікун Елліна Лєснік.

 

«Якщо серце починає бути рухомим абсолютно нетиповим для людини мотивом: я хочу віддавати, я хочу прославити Бога, я хочу служити своїм життям, і тому я буду робити те або те - для мене це ознака глибоких змін. І цю зміну, погодьтеся, може робити тільки Бог, бо [коли] спрагле жадібне серце раптом перетворюється на щедре і те, яке благословляє - це тільки дивовижна зміна, коли Бог робить із мертвого живим»

 

«... Наше суспільство на фізичному рівні досить понівечене. Тобто, люди, через те, що вони постійно повинні бути на зв'язку - не дай Боже, пів дня їх немає на зв'язку, відразу ж мільйон повідомлень у різних соцмережах, - це виклик, з яким стикається зараз сучасна людина»

 

«Мені подобається одна ідея, яку я підгледіла в однієї блогерки: «вкладати» свій телефон «спати». Вранці, коли я прокидаюся, мій телефон ще «спить». І я виділяю ранковий час - заварюю собі хороший чайок, беру Писання, беру свій щоденничок - і витрачаю пів години-годину, щоб заспокоїти свою душу. А де вона найкраще заспокоюється? Тільки в Бозі вона заспокоюється. Але якщо ми зранку проводимо час, гортаючи соцмережі, перевіряючи, чи скрізь ми клікнули на ці червоні віконечка, то наші душі стають досить понівеченими...»

 

«Мені здається, що у кожної людини відновлення певним чином своє. Але те, що дуже добре допомагає мені і багатьом моїм знайомим - це хороша довга прогулянка на свіжому повітрі... А взагалі регулярні прогулянки на свіжому повітрі - це завжди дуже позитивно впливає на самопочуття...»

 

«... Коли у нас є багато відповідальностей, нам потрібно не забувати, що смерть поруч ходить насправді. І ми можемо свого коня загнати швидко, а можемо загнати його повільно. Тому для здорового служіння іншим, потрібно самому перебувати в хороших здорових взаєминах з Богом...»