Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Курс «Основи сім’ї»



З 1 вересня у школах України з’явиться курс для школярів на основі християнських принципів. Автор проекту – спеціаліст з питань сім’ї та сімейних відносин, доктор філософії, автор курсу «Основи сім’ї» – Адріан Буковинський.
 
«Наша мета – зменшити кількість розлучень в Україні, і підвищити якість батьківства. Курс «Основи сім’ї» має готувати підростаюче покоління до життя в суспільстві. Програма спрямована на соціалізацію, набуття морально-етичних і моральних якостей», – зазначив автор.






14-15 серпня у Черкасах 68 вчителів пройшли навчання з курсу «Основи сім’ї» для 10-11 класів. Це вже 8-ма область, де проходить навчання. Захід відбувся за сприяння інституту АНЗ, Черкаського обласного інституту післядипломної освіти, педагогічних працівників, за підтримки асоціації християн-учителів, а також ГО «Рух Реформації».






Сім’я – це те, що є важливим для усіх, головний інститут з усіх існуючих. І якщо в нас буде розуміння, як повинен бути укладений шлюб, як повинна розвиватися сім’я, які стосунки повинні бути з дітьми, – суспільство буде міцним та сильним», – сказав голова ГО «Рух Реформації» Валерій Бєляєв.
 
Навчання проходило в рамках курсів з предметів духовно-морального спрямування, головним чином, основ християнської етики. По завершенню учасники отримали сертифікати. У відгуках всі педагоги, які проходили навчання, відзначили, що планують розпочинати курс у своїх школах. Курси «Основи сім’ї» вже пройшли у 7-ми областях України. Наступними будуть Івано-Франківська та Тернопільська області.






Мета програми полягає у цілеспрямованій підготовці молодого покоління до сімейного життя, формування життєвої, соціальної, громадянської компетентностей з питань шлюбу, сім’ї, та свідомого батьківства, інформує сайт Global Christian Support.