Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Гість: Аркадій Сльоза, завідувач відділу християнської етики в МГО «Надія – людям»
Програма: «Актуально сьогодні»
Ведуча: Ірина Суботовська

Християнська етика 

Ми часто говоримо про те, що істин Слова Божого слід навчати дітей із самого малечку. Це правильно. Але ми рідше згадуємо про те, що людям, котрі допомагають ставати дорослим та мудрим молодшому поколінню, також потрібно вчитися.  Від самого початку кредо християнського духовно-просвітницького часопису  «Слово вчителю» було таким: «Нести Слово Боже – ось наша мета, щоб кожен учитель був учнем Христа». Про цей та багато інших, важливих для нашого суспільства, аспектів, говоримо у нашій програмі «Актуально сьогодні» з Аркадієм Сльозою, завідувачем відділу християнської етики в МГО «Надія – людям», представником часопису «Слово вчителю».

 

1:27 «…У кожному журналі  [«Слово вчителю»], із номеру в номер, кредо наше – незмінне»

 

1:30 «Журнали, які випускалися цього, 2018 року, були пов’язані з тим, як християнство сьогодні в Україні дає відповідь на питання, які є в суспільстві…»

 

3:40 «…Питання законодавства України щодо захисту сім’ї – це питання номер один, яке стосується і національної безпеки держави…»

 

11:32 «…Свого часу були розроблені підручники, які називаються «Основи християнської етики». Ці підручники на сьогоднішній день – з першого по одинадцятий клас. Тобто, учні  абсолютно всіх класів мають можливість вивчати на основі Божого Слова ті цінності етичні, які ми називаємо християнськими, які поширені в цілому світі, і ми бачимо, що ці цінності об’єднують людей з різних народів, різних культур, і ведуть до миру…»