Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Рубрика: «Тема дня»
Гість: Павло Кузнєцов, пастор церкви «Слово життя» (м. Вишневе)
Ведуча: Олеся Василенко

 

  Сьогодні у нашій програмі ми розглядаємо відому притчу про 10 дів, записану в 25 розділі Євангелії від Матвія. Ця притча є дуже важливою для нашого духовного життя, оскільки спонукає замислитися про нашу готовність до зустрічі з Господом Ісусом Христом.

  Притчу про 10 дів ми досліджуємо разом із пастором церкви «Слово життя» у м. Вишневому Київської області Павлом Кузнєцовим.

 

 «Є речі, які неможливо придбати або отримати в останню хвилину. Наприклад, пізно готуватися до іспиту, в день складання. Або набути якийсь навик чи майстерність, коли вже поставлено завдання. Уже потрібно володіти чимось, щоб це зробити... Неможливо побудувати взаємини з Богом, коли людина вже померла. Тобто, є речі (це те, про що говорить ця притча), які потрібно робити в свій час, інакше на них часу вже не буде»

 

 «Друга думка - універсальна - є речі в нашому житті, які неможливо позичити в інших. Тобто, це неможливо попросити в борг. Ну, наприклад, характер – неможливо попросити позичити доброти. Неможливо звернутися до людини і сказати: «Будь ласка, позич мені трохи терпіння або пунктуальності». Ці речі повинні бути сформовані...»

 

«... Ця притча доносить думку, що не можна позичити взаємини з Богом. Ось цю близькість з Богом не можна позичити. Не можна довгий час задовольнятися духовною спадщиною або духовною допомогою інших людей. Бо може статися ситуація, в якій людина повинна сама знати і сама мати ось ці взаємини з Богом»

 

«Звичайно ж, дівчата, які не поділилися оливою, безумовно, вони зробили це не тому, що були жадібними. Суть в чому? Чому саме ці дівчата названі мудрими? У чому була виявлена ​​їхня мудрість? У тому, що вони думали наперед. Вони подбали про те, що буде, заздалегідь. І ось це - «думати наперед» - і є виявом мудрості. А «думати наперед» - це завжди викликає певну напругу. Тому що легше не замислюватися... Тому що - якщо ти замислюєшся, - отже, тобі потрібно, крім самої лампади, як у цій притчі, ще взяти глечик з оливою. Це означає, тобі потрібно напружитися, а не просто йти без нічого»

 

«... Уся ж суть була - зустріч з Нареченим... Це означає, що наше життя має бути орієнтованим... на вічність, на небеса...»