Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світло підтримки»
Гість: Іван Горда, керівник кризового центру вагітності «Будинок надії» (Чернівці)
 Ведуча: Ірина Суботовська


  Дівчина-підліток, яка завагітніла поза шлюбом і яка не має засобів до існування, вкрай потребує підтримки. Їй потрібно знати, що поруч є хтось, хто може їй допомогти. Саме таку допомогу надає майбутнім мамам, які опинились у скруті,  чернівецький кризовий центр вагітності «Будинок надії». За час свого існування центр дав шанс на життя 56 діткам, які могли б не народитися через аборт.

  Про служіння «Будинку надії» розповідає його керівник Іван Горда.

 

 

«Наш центр займається тим, що допомагає тим жінкам, які потрапили у важкі життєві обставини. Ось ці обставини штовхають їх на аборт, на позбавлення від цієї дитини. І наш центр намагається надати допомогу таким жінкам, щоб вони не робили аборту. Це наше найважливіше завдання»

 

«... У такі моменти дуже важлива морально-психологічна допомога, що, ось, є люди, які готові допомогти, які тебе не залишать, які будуть поруч. І те, що ми вважаємо, що аборт можна не робити, і взагалі аборт - не вихід, і це неправильно все, ось це виявляється хорошою моральною підтримкою...»

 

«За час існування нашого фонду, відтоді, як ми почали наше служіння, конкретно ми допомогли 56 малюкам з'явитися на світ. І це за чотири з гаком роки. Ми ці дані збираємо не тому, щоб похвалитися, але просто, коли ми говоримо ці цифри, люди розуміють, що навіть таке не всеукраїнське, а місцеве служіння - й ось скільком матерям та дітям допомогло. Отож, вони отримали шанс прожити на цій землі»

 

«Найбезпечніше, найправильніше середовище для дітей, які народжуються в наш світ - це сім'я і це - нормальна сім'я, де є тато і мама... Ми проводимо різні лекції, їздять наші волонтери по школах, розповідають дітям на противагу тій моделі, яку нав'язує сучасна мода, життя - безвідповідальному ставленню до таких понять, як цнотливість, як дошлюбні стосунки. Говоримо про цінність життя, говоримо про наслідки, які можуть виникнути через несерйозне ставлення до таких речей...»

 

«... Ми їх [майбутніх мам] ведемо на платне УЗД, якісне, там, де не тільки лікар дивиться в монітор свого комп'ютера, а саме на стіні, де є дуже великий такий монітор, де вони теж бачать, що там. І дуже багато [з них] передумують [робити аборт], тоді, коли вони бачать обриси маленької людини...»