Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Програма: «Світлі гості»
Гість: Євген Голибард, журналіст, економіст, аналітик, автор
Ведучий: Владислав Бондарков

 

  Немає суперечності між релігією та наукою. Про це говорить наш світлий гість - журналіст, економіст, аналітик, автор книжок Євген Голибард. Євген розповідає, як відбулася у його житті духовна зустріч з Богом, та ділиться думками про взаємозв’язок релігії та науки.

 

«… Я хотів би, щоб ми розпочали з подяки, подяки Богу за дар віри і мислення, ангелам – за охорону, а людям на моєму життєвому шляху – за  підтримку і терпіння»

 

«… Немає суперечності між релігією і наукою.  Це два аспекти, дві частини єдиного цілого. Тому що Бог створив гомо сапієнса (перекладається як «людина мисляча»), для того, щоб він… розвивав думку, добивався розуміння того, що навколо відбувається...»

 

«Треба молитися за атеїстів,  щоб Бог дав їм розуміння необхідності шукати Бога. А всі інші люди мають дивитися, і з точки зору поточного життя раціонально, і з точки зору вічності ірраціонально. Це дві частини, які не можна розірвати, тому що кожна з них сама по собі не є повноцінною…»

 

«… Те, що я відчув, коли побачив світло вічне, той енергетичний потік любові, який довелося пережити – це було неймовірно... І що ще мене вразило – світло таке яскраве, що я думав, що спалить очі… Ні, це мене здивувало, що світло – дуже яскраве, але таке лагідне, кімнатної температури… Цього словами не можна передати, можна тільки цьому радіти   і дякувати Богу, що щось показав…»

 

«Матерія складається з елементів, молекул там чи атомів, які утворюють якусь сталу структуру, що певний час може бути непорушною. Натомість енергія завжди в якомусь русі, наприклад, електромагнітні коливання в будь-якому діапазоні. Так само інформація. Інформація завжди в якомусь русі. Не буває інформації, яка стоїть. Хіба що надрукований текст. Але, знов таки, це візуальна матерія...»